Reminder
!
Reminder
!
西门子健身房
SIEMENS GYM
办公空间类 现代商业空间 2216 0 2019-12-23
Like(1) Favor(0)
Details
Chinese / English
作品简述
西门子致力于为员工在工作与健康之间寻求平衡,这是公司文化的核心理念。作为世界上的科技巨头,西门子始终把员工的福利和健康放在非常重要的位置,不仅仅只注重生产力和经营成果,而是更致力于提供最佳的工作环境和设施。因此西门子特别要求设计一个设有健身房、瑜伽室、无氧/有氧训练区、更衣室、卫生间等配套设施的500平方米健身室,以提升员工的福利及健康。
用户价值
为西门子员工提供一个高度专业的健身房是一个别出心裁的想法。健身房提供多样化和完善的功能,使每个员工都非常满意。健身房位于整个西门子园区靠近入口的地方,会吸引很多员工在午餐休息时间或其他合适的时间前来。通过健身,员工的身体会越来越健康,病假也越来越少,工作效率得以提高,工作和生活更加平衡。 设计方面,是与西门子的形象相匹配,是一个现代化和永不过时的表现手法,简单的色彩,简洁的设计语言,加上时尚材料(如镜子,LED和开放式天花板)是这个设计中使用的主要材料。
商业表现
为了满足低预算,整个设计并没有选择昂贵的大理石,而是选择了耐用、环保的材料、镜子和PVC地板等。成本考虑及同为平衡室内装饰和机电设施两方面,确保健康和实用的功能都能得到满足。
社会影响
健康的身体是员工作和家庭的一个关键因素,健身房大大促进了员工的健康身体。健身房鼓励人们在工作时间锻炼,同时又不影响工作效率。相比之下,病假次数越少,工作效率也有所提升。 西门子制定了新的办公标准,这将不可避免地影响其他大型企业公司为其员工提供更好的工作/娱乐设施。
团队组织
该项目从立项到完工期间共有3位全职人员参与,分别负责装饰设计、机电设计及设计总监的整体规划协调。装饰设计在项目立项之初就开始跟进,提供设计方案与客户进行实时沟通联系,以便快速进入施工阶段。在设计之初会先提供概念设计供客户选择,来确定客户的装修意向,然后会紧跟着作出3D效果图及找出所用装修材料,方便客户更直观的看到装修效果,平面布局也会同时作出调整,使之更加完善的保证客户需求及在使用时的便捷性;机电设计紧跟装饰设计,在保证办公室美观舒适的情况下,给办公室作出最佳的运行系统;在施工当中会在现场全程跟进以便随时发现问题并得到有效解决;在整个过程当中起到引导及整体把控的作用,使整个项目能有条不紊的进行,确保项目能按时完工、保证美观及质量。
流程方法
1. 该项目设计共 200万元,历时3 个月投入使用。 2. 西门子健身房室内设计由DPWT设计组完成。 3. 西门子健身房的具体设计流程如下: 1) 现场勘察及与业主沟通:DPWT人员通过施工现场的勘察,了解了现场的情况。通过与业主的沟通,了解业主的需求,为设计构想做准备。 2) 平面图与效果图制作:DPWT室内设计组根据现场勘察和与业主沟通的结果,先进行了平面图和效果图的制作,在内部评审完毕后,提交给业主审核,在与业主多次沟通后,得到了业主的认可。 3) 施工图的制作和装修材料的选择:根据业主认可的平面和效果图,制作施工图;由于业主的预算资金有限,室内设计组在材料的选择上下了很大的功夫,在满足设计效果的基础上,选择环保的材料。 4) 施工阶段:DPWT在此阶段,积极配合施工单位,对现场发生的有关设计方面的事情,及时解决。每周召开工程例会,发表进度报告,按现场实际情况及时更新设计图纸。 5) 竣工及投入使用:工程顺利竣工,装修效果达到了预期,投入使用时,得到了顾客的认可。
项目投入
该项目分多个阶段进行,以确保西门子建筑的正常功能和运行。 整个建设周期约为3个月。先开业试运营,以查看员工的反馈,以便做进一步的改进。首先提供了冥想和瑜伽的特别课程,旨在缓解员工工作上的心理和生理压力和紧张,以达到员工生活的平衡。所有的员工都高度参与到这类课程中来,所有的课程都很早就被预订一空。
达成情况
1. 该项目完工后,业主对装修效果、设备性能、环保、工期控制等给予了充分的肯定和赞许。非常希望能再有机会与DPWT合作,已将DPWT纳入业主公司的金牌供应商名录。 2. 该项目的成功,为DPWT和 Siemens将来的进一步合作做了很好的铺垫,DPWT与业主结下了非常牢固的合作关系和友谊。 3. 该项目的设计效果,在业界起到了很好的广告效益,DPWT的出色工作能力也给业主的客户留下了非常良好的印象。为DPWT在与其他公司合作的项目上提供了潜在商机。
Project Description
In considering the wellness of their employer with a balance of work and health which is a core philosophy in the corporate culture, Siemens commits to provide a fully equipped gymnasium for their employees in their China headquarter office in Beijing. As a giant technology company in the world, Siemens always put their employee’s welfare and health in a very paramount position, not only focus on the delivery of productivities and business result, but strive to provide the best working environment and facilities. A gymnasium of different provisions including spinning room, yoga room, anaerobic/aerobic training zone with ancillary facilities of changing and restrooms are the core briefing for this new 500sqm gym. A professional, forward looking and chic image should be delivered to the visitors.
User Value
This is a revolutionary idea to provide a highly professional gym for the staff in Siemens. The function provided is so diverse and completed making everyone is very satisfied. The convenient location near the entrance gate can easily attract lot of people to come during the lunch break or other suitable time. People getting more healthy and taking less sick leave, working productivities raise with work and life in a more balance mode. Regarding the design, it is an up-to-date and yet timeless expression which well match with Siemens image. Monotone color, simplicity design language, modern material like mirror, LED and open ceiling are the major material used in the selected design.
Business Performance
In order to meet the low budget, the whole design is not to select expensive material like marble, instead, long lasting, recycle and environmental material like mirror, painting are the major material used. The cost is a balance of interior decoration and the E/M services to ensure both wellness and practical function concern can both be met.
Social Impact
This gym highly promotes a healthy body is a key factor for your work and family. It encourages people to do exercise during working hours without sacrificing the productivity. On the contrast, the working efficiency raise with sick leave frequency drops significantly. Siemens set a new standard for office and this will evitability influence the other cooperate to provide better working/recreational facilities for their staff.
Team Structure
The project is in charged by three core teams including interior, E/M and QS. In the beginning, the design team will work closely with client to provide options of layout, 3D rendering, material sample to settle the design proposal. Once confirmation is granted, the project management team will work with E/M engineers and QS to have construction drawing and quotation for client approval. During construction stage, designer and engineer will closely monitor the project progress to ensure due completion. Regular and ad-hoc meeting will arrange to ensure good communication to solve site problem.
Flow
1. The construction fee is 10 million with 3-month construction time 2. The interior fitting out part of the Siemens Gym designed by DPWT Design Ltd. 3. The design process of the Siemens Gym is as follows: 1) Site inspection and discussion with client: DPWT carry out site inspection to have an understanding of site condition. Communication with the client to understand their needs and prepare the onwards design concept. 2) Layout plans and renderings: According to the result of site survey and the communication with the client, DPWT then prepare the drawings and renderings with internal review. The final confirmation is granted after around 3-4 presentations. 3) Construction drawings and selection of materials: the construction drawing was prepared after the approval of layout plans and renderings by client. 4) Phasing of construction: regular site inspection is conducted in weekly basis 5) Completion of construction and opening: the final outcome receives a very positive feedback from client.
Project Investment
The project is carried out at night and weekend to ensure the normal function and running of Siemens building. The overall construction period is around 3 months. A soft opening is first launched to see any feedback and improvement. Special classes on meditation and yoga are designed to alleviate the stress and tension psychologically and physically for a balance of life. All staff are highly involved with all the classes fully booked once launched.
Project Achievements
1. The final outcome of this project receives a very positive feedback from client and everyone is very excited by the modern and well equipped gym. 2. The success of this project not only enhances DPWT's status in the client side, but also underpinning a good cooperation foundation between the two parties in the future. 3. The design effect of this project, not only acts as an advertising project to showcase DPWT design ability, but also provides the potential business opportunities for DPWT in joint projects with other companies
Comment

User Name

Replied: {{ commentsMention }}

{{ item.email }} {{ moment(item.meta.createAt).format('YYYY-MM-DD HH:mm:ss') }}

Replied: {{ item.mentioned }} {{ item.content }}

Reply
Page {{commentsCurrent}} / {{Math.ceil(commentsCount/12)}} Pages Previous Next Go
Designer
DPWT Design Ltd
北京
arthur@dp-wt.com
010-6426 5562
Relevant
西门子健身房12-23
办公空间类现代商业空间 2216
Reminder
!
Share