Reminder
!
Reminder
!
伊藤
ITO Restaurant
商业空间类 餐廳 860 0 2022-11-07
Like(0) Favor(0)
Details
Chinese / English
作品简述
该设计结合了中国和日本的园林理念。它融合了中国图案和日本『枯山水』景观。为了呈现现代的传统概念,装饰结合了天然和金属材料。内部由三个部分组成——中庭、自然之谜和外围。中庭是一个庭院,周围有几个隔间,可以感知四个季节。后部位置是「缘侧」日式空间,如屋簷下面向外延伸出的部分,供应招牌炉端烧和铁板烧美食。
用户价值
设计通过现代技术和材料创造新的视觉刺激。为代代相传的传统遗产赋予了新的生命。食客不仅可以品尝到精致的菜肴,还可以欣赏到日本『枯山水』的景观与中国『四合院』布局融和的美景。
商业表现
全新的伊藤位于侨福"芳草地",而“芳草地”則坐落于在北京创新思维区域的中心位置,餐厅旨在使本体可于用餐之同时并能成为被欣赏的艺术品。故此装修细致,布局考究,是一座新颖的中、日特色混合的建筑体,开业以来就深受客户好评。
团队组织
Mas Studio Limited 的设计总监李芯泳小姐及其团队负责项目的室内设计工作。
流程方法
为了灵活地操作和满足各种宴会的空间需求,餐厅内部被划分为多个部分。走廊铺设半透明玻璃屏风以形成用餐区,为每个部分保留隐私的同时亦保持视觉的舒适度。贵宾房间就位于入口的旁边,方便贵宾直接进入。
项目投入
该项目从启动到完成历时 12 个月。累计投资人民币9,000,000.00元。
达成情况
最初的设计是以日式的房屋为依归,希望顾客有宾至如归的感觉。同时在设计上也加入不少日式园林景的元素,如『枯山水』中的石竹,涟漪等效果营造一个舒适的用餐环境。 结果证明我们利用现代的手法,再融入传统的元素及概念,打造出来的设计出乎预料的造出独一无二的现代感。当中不但存在日式气氛的环境,更营造出让每桌顾客也具私隐及舒适的环境。
Project Description
The design combines Chinese and Japanese garden philosophies. It blends Chinese patterns and the Japanese “Karesansui” landscape. To present traditional concepts modern, decorations combine natural and metallic materials. The Interior consists of three sections – The Atrium, the Mystery of Nature, and the Periphery. The atrium is a courtyard surrounded by several compartments for sensing four seasons. The rear part is a Japanese periphery space for signature "Robatayaki" and "Teppanyaki" cuisines.
User Value
The design creates new visual excitement through modern techniques and materials. It gives new life to traditional heritage passed down through the generations. Visitors not only taste exquisite dishes but also appreciate the beauty of the Japanese “Karensansui” landscape and Chinese “Siheyuan” layout.
Business Performance
Located in Beijing’s Parkview Green which is a hub of innovative thinking, the restaurant aims at making itself an art piece for appreciation. With meticulous decorations and a careful layout, it is a novel hybrid of Japanese and Chinese architecture well-received by customers since its opening.
Team Structure
Monique Lee, the design director of Mas Studio Limited, and her team are responsible for the interior design of the project.
Flow
To facilitate operation and serve various gathering purposes, the interior is divided into sections. Corridors are paved to form dining sections. Translucent glass screens retain privacy for each section and maintain visual comfort. For quick access, private rooms are located next to the entrance.
Project Investment
This project took 12 months from initiation to completion. A total of about RMB 9,000,000.00 has been invested.
Project Achievements
In response to the restaurant’s target to build a homely vibe, the design is primarily based on traditional Japanese houses. The traditional "Karesansui" landscape is built with modern materials. The result turns out to be a unique modernity beyond our expectations and becomes a cozy dining space with privacy.
Comment

User Name

Replied: {{ commentsMention }}

{{ item.email }} {{ moment(item.meta.createAt).format('YYYY-MM-DD HH:mm:ss') }}

Replied: {{ item.mentioned }} {{ item.content }}

Reply
Page {{commentsCurrent}} / {{Math.ceil(commentsCount/12)}} Pages Previous Next Go
Reminder
!
Share