Reminder
!
Reminder
!
重庆悦地
ChongQing My Place
Nominated 空间 商业花园体验 3396 0 2017-08-18
Like(2) Favor(2)
Details
Chinese / English
作品简述
项目位于重庆市南岸区茶园新区,紧邻地铁茶园站。项目地上5层,地下2层,总建筑面积83199平方米。其中地下一层至地上五层为商业,地下二层为停车场。项目主要针对已建成的购物中心进行改造及室内精装修设计,在不改变原有结构形式的前提下,利用最经济的措施改善商业动线以及商业坪效,以实现最大化的商业价值。设计中我们希望将梦幻花园的空间体验引入到整个购物中心内,在主中庭利用LED灯箱天花,创造了梦幻的空间,同时利用公共区域的天华造型环境以及配饰细节的处理,创造独特的吸引人的空间体验感受。
用户价值
独特的购物空间,带给用户截然不同的购物体验。梦幻花园空间的引入,也让用户体会到购物已不是商业的唯一属性,更多的提供交流、聚会和分享才会带来与众不同的商业体验;
商业表现
梦幻花园般的空间体检,结合地下的类室外风情商业街所创造出的商业空间,将引领新的一轮商业设计思潮,促进整个商业设计领域的不断开拓与前行;
社会影响
项目所处的茶园新区,目前大量住宅涌入市场,相应的配套服务设施滞后。该项目的落成将促成茶园新的生活区的完善;同时利用紧邻地铁的交通资源优势以及该项目商业空间的独特性和超强的梦幻花园空间体验感,为整个山城市民提供另一处休闲放松聚会的绝佳场所;
团队组织
团队由新加坡籍建筑师主创,并与国内经验丰富的项目建筑师进行配合,在提供先进设计理念和作品的同时,来确保项目的实施以及经济性方面的诉求;
流程方法
设计师完成符合业主需求以及开发策略的设计成果,并协调其他设计顾问、施工单位、造价控制单位以及后期的市场运营部门,在家具、配饰选择以及灯光照明方面进行了时时的跟进和把控,通过建筑师负责制的贯彻来确保将整体的设计概念实现。
项目投入
约8000万
达成情况
全部精装修施工已完成,目前进行小租户装修。商业空间将梦幻花园的设计概念尽显无疑,同时入口、中庭及公共走道等主要空间已然带来梦幻的花园体验感;
Project Description
Project is located in Chongqing Nanan District Cha Yuan New District, close to the subway station. The existing building has a total of 5 floors with 2 basement floors to make up a total construction area of 83199 square meters. B1 to L5 is remodeled for commercial shopping, while B2 is used as a carpark. By offering a unique retail experience through a diverse variety of atmospheres, the project seeks to be more than just a mall, but a destination place rooted in the community of Cha Yuan.
User Value
The Enchanted Garden offers its users a unique retail experience by curating a diverse variety of atmospheres contained within. The project seeks to go beyond its primary function as a place for commerce and consumption, but as an important social venue for gatherings, exchanges and sharing for its immediate community in Cha Yuan.
Business Performance
As a remodeling project, the design process was an exploration of value-adding the existing condition. The design successfully curates a diverse and unique retail experience despite minimal alterations to the structure of the existing building. It is envisaged that the project will set a new benchmark for how existing malls can be retrofitted and designed to become important social spaces for the community.
Social Impact
Cha Yuan is a new district in Chongqing that is planned to grow exponentially in the near future. As such there has been a huge influx of residential projects in the area. However, the development of Cha Yuan’s services and amenities to support this population growth has been lagging behind. With its convenient locale to the transport hub and its unique retail spaces, we believe the project is strategically poised to become a destination place and an important social hub for Cha Yuan’s community.
Team Structure
The team is made up of Singaporean design architects and local Chinese project architects, who work in close collaboration to provide design services and project delivery.
Flow
The team conducts research and site surveys before proposing various schemes to the client. Upon selection of the scheme, the team will then proceed to refine and develop the design further. Throughout the entire process, the team coordinates between the client, other design consultants (furniture, soft-fitting and lighting) and contractors to ensure a high level of project delivery.
Project Investment
Approximately 80 million RMB
Project Achievements
The interior fit-out of the main public spaces has been completed and retail tenants have begun their interior fit-out. The design concept of the Enchanted Garden can already be experienced in the spaces of the mall.
Comment

User Name

Replied: {{ commentsMention }}

{{ item.email }} {{ moment(item.meta.createAt).format('YYYY-MM-DD HH:mm:ss') }}

Replied: {{ item.mentioned }} {{ item.content }}

Reply
Page {{commentsCurrent}} / {{Math.ceil(commentsCount/12)}} Pages Previous Next Go
Reminder
!
Share